Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lördag 17 december 2011

 

 

det är lördag förmiddag

bara en vecka kvar till

julafton

 

tiden går så fort tyckte

 nyss att det var

midsommar

 

jag sitter här och väntar

på att klockan snart ska

bli halv ett

 

då ska jag gå till by stugan

på julfest äta risgrynsgröt

och skinksmörgås

 

dricka kaffe umgås med andra

i samma ålder lyssna till sång

av en kör se lucia som kommer

med sina tärnor och stjärngossar

 

det ska bli trevligt ser framemot

eftermiddagen och det som bjuds

skönt att slipa sitta ensam några

timar

 

ser ut genom fönstret ser att några

redan börjat sin vandring till by stugan

och festligheterna där

 

jag ska vänta några minuter

innan jag ger mig i väg har

tagit fram sparken till porten

så jag har något att hålla mig

i efter den isiga vägen

 

jag känner spänning och förväntan

nästan som ett litet barn som väntar

på att tomten ska komma

 

 

anits 17 december 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 1693 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-17 12:26



Bookmark and Share


  Maria T
Jag skulle vilja gå med dig
till denna luciafest
2011-12-19

  Anya VIP
Så härligt med stämning och du lyckas förmedla det i denna text.
2011-12-18

  arja savela
Trevlig fest!
2011-12-17

    Birgersdotter VIP
Fint skriven önskar dig en trevlig fest...
2011-12-17

  Ronny Berk
så väl berättat om julstämning och förväntan
2011-12-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP