eget foto

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Måndag morgon 19 december 2011

 

  

 

vaknar till en ny dag

ser genom persiennens springor

att det lyser vitt på träden

 

jag går upp ser ut genom

mitt fönster därute har

landskapet målats vitt

under natten när jag sovit

 

så kom snön tillbaka igen

som under veckan som gått

regnat bort

 

det är ett par grader kallt

det gnistrar som kristaller

när gatlyktans sken träffar

den vita snön

 

jag är glad att det är vitt på

marken igen det blir lite

ljusare denna mörka tid

 

det börjar lysa av adventsstjärnor

och ljusstakar i fönstren runt om

människor börjar vakna till en

ny dag med nya möjligheter

 

gryningen börjar gå över i dag

men ännu är det mörkt därute

snart är årets längsta natt innan

det vänder och vi går mot ljusare

tider

 

 

 

 

anits 19 december 2011

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-12-19 07:19



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa snart vänder det..........härligt, härligt!
2011-12-20

  Bibbi VIP
Grattis till placering av denna så fantasiska text!
2011-12-20

  Lars Hedlin
Snart så......
2011-12-20

    eva m h
Tycker om din morgonbetraktelse
2011-12-20

    sajo
Så sant skrivet men ack så halt ute. Inte lätt att gå med mina reumatiska fötter.

Det blev så vackert på träden igen. Gillar din text.
2011-12-19

  Alva Johnsson VIP
Jag uppskattar Ditt naturliga sätt att framföra det vackra.
Det känns så gediget och tryggt på nåt vis.
2011-12-19

  Maria T
Ja, snart vänder det och
blir lite ljusare
2011-12-19

  Vici
Fint, stämningsfullt
och ljust!:-)
2011-12-19

  arja savela
Stämningsfyllt skrivet...
2011-12-19

  aol
håller med Bo du är en bra skrivare
2011-12-19

    Bo Bjelvehammar
du blir bara bättre som skrivare
2011-12-19

    Maria Malm
Lika vacker morgon här, fint nedskrivet.
2011-12-19

  Eva Helene VIP
Vilken vacker gryning. Fint tecknat!
2011-12-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP