Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minnena kommer när det är tyst och stilla




Tankar innan julen ( julstuga )

 

 

 

ser ut i natten den är stjärnklar

ser hur stjärnorna blinkar där

uppe på himmelen

 

mina tomtar har hittat fram ur

sina gömmor en hälsar välkommen

när jag öppnar dörren

 

kommer hem efter att ha varit

ute en stund dom sitter lite här

och där mina tomtar ser på mig

 

får mig att minnas tomten från

barndomens dagar som alltid

kom när julgröten var uppäten

 

det som blev över ställdes på

trappan den tog tomten med

sig när han delat ut julklapparna

 

varför gröten ställdes på trappan

förstod jag aldrig då tyckte tomten

kunde fått äta gröten inne i vårt

varma kök

 

ingen gran finns hos mig det finns

inte plats, men när jag stod där med

påsen med alla halmhjärtan fick jag

en ide

 

min palm som står mellan köket

och vardagsrummet har växt sig

stor och hög har nu nått ända upp

i taket

 

så i palmen hänger nu mina halmhjärtan

det ser riktigt trevligt ut och visar

att det är julstuga även hos mig

 

 

 

anits 21 december 2011

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-12-21 00:27



Bookmark and Share


  Anya VIP
Bra idé. Det gäller att vara kreativ.
2011-12-22

    Birgersdotter VIP
Du ger ro lycka och julstämning
2011-12-22

  Zelogath
Du får mig att sakta men säkert tina upp och värmas av den annars saknade julandan
Julstämningen har inte riktigt hunnit ifatt mig
Mycket att göra
Konserter som ska spelas
Andakter att medverka på
Men när jag läser dina rader börjar jag andas lite mera stilla
Och jag tror nog att jag kan unna mig en fridfull jul ändå
Tack, käre vän!
2011-12-22

  aol
vackert vänner älskar mina tomtar också kanske inte alla som jag har på loftet
2011-12-21

  Eva Helene VIP
God idé med palmen och halmhjärtana, gran är ju inget måste! Och fin tillbakablick till barndomens jular.
2011-12-21

  Bibbi VIP
Applåd!
2011-12-21

  Lars Hedlin
Fint skrivet!
2011-12-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP