Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter solståndet

 

 

 

 

årets längsta natt är snart till ända

så sakta men säkert går vi mot

ljusare tider

 

det blir lite ljusare dag för dag

så skönt att mörkret bytts ut mot

ljuset

 

ljuset som är en sådan längtan

för oss här i den mörka nord

 

jag ser stjärnor glimma på himlen

snön på trädens grenar glittrar som

kristaller i gatlyktans sken

 

det känns skönt inom mig att mörkret

mer och mer övergår och det blir

ljusare igen

 

ljuset i ögonen varje dag gör att

allt blir lättare jag vet att jag mår

bättre när det vänder nu i natt med

vinter solståndet

 

 

 

anits 21 december 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-22 00:11



Bookmark and Share


  poetryGirl
det dröjer än ett tag
innan natt och dag blir lika,
men redan nu i denna dag
får mörkrets makt ge vika
2011-12-22

  Anya VIP
Jaaa det går åt rätt håll. :o))) Bra påminnelse.
2011-12-22

  Eva Helene VIP
Fint, känner precis som du! Och bara vetskapen om att det går "åt rätt håll" gör att det tunga lättar en aning.
2011-12-22

  Zelogath
Visst har det varit en ovanligt mörk julmånad iår tycket jag
Även jag längtar till mer ljus
Snön får gärna ligga kvar, men man blir så trött av detta mörker
Du tänder ljusets hopp med dina rader, fint!
2011-12-22

    Birgersdotter VIP
Så fin....
2011-12-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP