Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansande ballerina

Vackra tårfyllda ballerina
Med vingar likt en svan
Dansar du efter andras noter
Rakryggad och trollbindande
Ler du stelt åt en massa utan ögon.

När musiken tystnar faller ridån
Över en flod av svarta tårar
Börjar din egen glasvassa dans
Den där du famlar i blindo
Med den svarta massans tystnad.

I ensamhet upprepas ditt skrik
Likt ett eko som aldrig når de tomma
De som inte vågar se en plågsam dans
Den där det vita blir färgat i svart
Då den svarta svanen tar ton.

Du är det dramatiska svarta
Det där andra som ingen förstår
Där de vita vingarna slutar
Tar de andra vid och du byter melodi.

Du vackra tårfyllda ballerina
Med hud skör som vitt porslin
Dansar du trevandes på tå
I strålkastarsken som slocknar
Faller din fasad med ett kras.

I splittrorna står du ensam kvar
Med en massa utan ögon.





Prosa av SophiaZ
Läst 363 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-23 17:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker.
2011-12-23
  > Nästa text
< Föregående

SophiaZ