Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




En promenad dan före dopparedan

 

det började skymma

kände ändå för att ta

en promenad

 

rustad med skor med broddar

och reflexvästen gick jag ut

 

det var mulet grått och några

plusgrader det kom något ner

i från himlen

 

det var små regndroppar som

träffade mitt ansikte när jag

vände upp det för att se om det

var snö eller regn

 

inte mycket snö finns kvar

det mesta har töat bort när

det blivit varmare

 

på parkeringarna stod inte

många bilar i många fönster

var lyste varken stjärnor eller

ljusstakar

 

det såg och kändes ensamt

och öde där jag gick på vägen

stillheten och tystnaden var

skön att lyssna till

 

när jag precis känt lugnet inom mig

kom en rad snöskotrar åkande

i från skogen ett dånande som

gjorde ont i öronen

 

jag hade fått lite frisk luft och

en kort promenad jag började

gå hemåt genade över gräsmattan

som nyss var täckt av snö

 

nu var den grön igen det var

som stämningen om en vit

jul försvann bara så där

 

 

 

anits 23 december 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-23 23:53



Bookmark and Share


  Anya VIP
Synd att snön försvann.
2011-12-24

    Bo Bjelvehammar
en GOD JUL till DIG!
2011-12-24

  Larz Gustafsson VIP
Skönt med en skymingspromenad. Det skymmer så tidigt nu.
2011-12-24

  Lars Hedlin
JA snöfritt ute! Men jule frid inne med värme i hjärtat endok
Kram och GOD JUL!
2011-12-24

  aol
huvudsaken våra hjärtan känner frid, kram god jul vännen
2011-12-24

  Vici
Ja, tyvärr kan stämningen
störas av olika anledningar...

Men även om det inte är vitt
ute kan det ju vara det "därinne"
så att säga...

En riktigt
GOD JUL!

:-)
2011-12-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP