Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




När oro vänds till glädje

 

så orolig så nervös jag varit

varför förstår jag inte själv

 

men jag hade ont i magen

hade helst velat vara hemma

kanske gömma mig

 

men jag gjorde inget av det

jag åkte till kyrkan det var

ju min tur att vara kyrkvärd

 

men att mötas av tillit värme

och glädje släppte oron och

nervositeten den var som

bortblåst

 

att sen åka hem vara ensam

ensam några timmar det gjorde

mig inget jag hade kunnat

åka vara med på julfirandet

inne i stan

 

det är skönt att få göra det jag

vill äta när jag vill sova en stund

på eftermiddagen utan att det

är någon som gnäller och klagar

 

så jag har haft en skön eftermiddag

ingen som gapat och skrikit åt mig

talat om vad jag ska göra

 

ingen som druckit för mycket

varit arg på mig när det var slut

på den alkohol som funnits

 

ingen som ringt runt till alla

där det kanske blivit något över

jag har haft en underbar eftermiddag

 

så nu är jag inte orolig inför nattens

julnattsmässa det kommer att gå bra

blir något fel gör det inget det blir

bara lite annorlunda

 

 

 

anits 24 december 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-24 19:26



Bookmark and Share


  Maria T
Så fint att få vara
kyrkvärd
2011-12-26

    Ken Cassel
Men ärligt talat Stina!
När du skriver att du efter kyrkan tyckte att det inte gjorde någonting
om du var ensam en liten stund efter den
så tyckte du nog ändå det
För tänk om det utanför din port bara stod en gammal kärleksvän som det var jätte längesen
som du träffade på
Och jag kan se det hela framför mig hur glad du bara skulle bli
Och hur bra du bara skulle må...
:))

Kramar mer än massor!

Ken
2011-12-24

  Larz Gustafsson VIP
Även jag har haft en lugn och skön eftermiddag. Tittat på film.
2011-12-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP