Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




TANKAR JULDAGEN 2011

 

 

som en av dom sista lämnade jag kyrkan

och julnattsmässan

 

steg ut i den kyliga natten där stjärnorna

glimmade så vackert på himmelen

 

marschallerna lyste upp kyrktrappan och

gången ut till vägen

 

jag gick ut i natten med adams julsång

klingande i mina öron

 

kände mig tacksam och glad att fått

vara med om att ha varit delaktig i

denna mässa i julnatten

 

jag körde långsamt hem såg att det

ännu lyste i många fönster

 

när jag kom kunde jag inte lägga mig

direkt tände ett ljus slog upp ett glas

julmust åt en skinksmörgås

 

när en timme gått hade jag smält alla

intryck kunde lägga mig somnade

på en gång behövde inte ens läsa

några rader i min bok

 

det var en fin julafton hos mig att

få vara ensam mellan gudstjänsterna

det var nödvändigt för mig

 

jag är inte rädd för att vara ensam

med mig själv tycker om stillheten

och tystnaden när jag valt den själv

 

 

 

anits 25 december 2011

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-25 13:34



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Mjuk och skön dikt - full av stämning
2011-12-29

  Eva Helene VIP
Vackert och stämningsfullt i ord och bild.
2011-12-28

  karenina VIP
åter en varm målande beskrivning av en fin julnattsmässa
2011-12-26

  Maria T
Ja, det är skönt med
stillhet och tystnad
2011-12-26

  Anya VIP
Låter som en mysig julafton.
2011-12-26

  ULJO
Fin tradition med midnattsmässa. Tack för att ddu delade med dig av ditt besök.
2011-12-25

  Catharina Edin VIP
kan riktigt se den svarta stjärnhimmelen du lever under!
2011-12-25

  Bibbi VIP
Applåd!
2011-12-25

  Alva Johnsson VIP
Vi var också på midnattsmässa.
Fint.
Önskar Dig en fin helg framöver
2011-12-25

  Johan Bergstjärna VIP
Ha en fin fortsatt jul!
2011-12-25

    Birgersdotter VIP
Fint du hade det bra..vi var också på midnattsmässa..fin tradition
2011-12-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP