Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BLÅSTEN

 

så svart att somna

hör hur vinden tar i

därute i natten

 

jag går upp ser ut

genom fönstret

 

ser hur trädens grenar

böjer sig mot marken

 

regnet slår mot rutan

så skönt att få krypa

ner i sängen igen

 

lyssna till vindens kraft

höra hur regnet inte vill

ge sig

 

jag är glad och tacksam

att jag har varmt och skönt

inte behöver frysa

 

tänker på alla dom som

inte har det lika bra som

jag har det nu

 

minns hur det var en gång

i en tid för länge sedan när

det saknades ved

 

när vi gick fullt påklädda

inomhus det var bara mössa

och vantar som fattades

 

 

 

anits 26 december 2011

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-12-26 00:36



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Grattis vännen!
Till placeringen!
2011-12-29

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-12-29

    Birgersdotter VIP
här stormar det också
2011-12-26

    Birgersdotter VIP
här stormar det också
2011-12-26

  tom boreland
så här har vi haft det
i stort sett hela december
nätter i hamnen
med vatten över kajerna
vågor som brutit över
vågbrytare.
här finns hamnar där
kajerna är helt borta
bara fundamenten är kvar
vi letar redskap som havsströmmarna
har flyttat kilometervis, en och en halv
fiskedag i december, och redskap får 10tusentals
kronor försvunna , och sådant här går inte att försäkra
den fiskedag som skulle komma i mellandagarna
blåser bort, kanske nyårsafton.
2011-12-26

  Anya VIP
Ja stormen bet i natt. Fin text med vemodigt gripande slut.
2011-12-26

  Bibbi VIP
Applåd!
2011-12-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar blåsten.
Vaknade vid 04:00. Kunde inte somna. Åt fruksot vid 04:30 och fortsatte sedan att se på dokumentären om skolbarnen från Jordbro på DVD.
2011-12-26

  Vici
Mycket fint skrivet!

Kura ihop dig du
och låt blåsten vina förbi.
Och njut av värmen!
:-)
Kram!
2011-12-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP