Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

foto:tk.




tillsammans alla är...

 

Julens alla stunder sköna gladde
men jag önskar ofta att vi hade
hus så stort med många sängar
och mat i mängd och gröna ängar

Alla som var utan skulle med oss bo
och alla skulle draga sitt till stackens ro
Den gemenskapen alla något lär
just det viktiga att ´tillsammans alla är´

Vi vill så gärna att med oss få dela
för glädjen blir mycket större i det hela
Sorgen är att dörrar stängs i Juletid
när alla är sig själva nog, i sin frid

Att be att hets och stress försvinna ska
bliver en början i att visa det vi vill ha
Solidaritetens bud vi sjunga i vart hus
då i var människa tänder vi ett ljus

 

(c) tk. 

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 166 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-12-26 00:44



Bookmark and Share


  wildah
Vackert, tänk om fler var som du!
2011-12-29

  Eva Langrath VIP
Vama fina tankar förmedlar du till oss.
2011-12-26

  Teresia Ridell
Varmt o fint !
2011-12-26

    Bodil Sandberg
Sanna dina ord så fint och bra
det bästa skrivet om jul tycker jag!!
APPLÅDERAR VARMT!
2011-12-26

    ej medlem längre
"ATt be att hets och stress försvinna ska" bevingade ord.Ja vi stänger in oss hos varandra.Precis så är det.Varför vill vi bara va i fre?
2011-12-26

    lory
underbar...
2011-12-26
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra