Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även om jag möter ondska i verkligheten, så finns det en tillflyktsort som heter poeter.se där jag möter värme och kärlek.


Till Loretta och alla kära vänner

I en hård värld
frodas hat
människor gör missgärningar
mot varandra.
Orosmolnen hoppar
sig över en orolig värld.

Men så kommer
några ord från någon
som jag aldrig har sett.
Men som kallar mig
för, ”min käraste vän.”

Plötsligt känns världen
lite mindre hotfull.
Orosmolen skingras
av en värmande sol
som bryter igenom allt mörker.

Kanske är inte världen
ond och full av missgärningar.
Det finns nog hopp
i alla fall!
Om vi bara ser varandra
som medmänniskor.

Som medresenärer
på resan genom våra liv.
Där vi låter kärleken
ta makten från onda själar.
Det finns nog en himmel
där goda själar mötas.

Kära Loretta!
Även om du bara är ett namn,
en poesivän,
känns du som en trygg famn
att vila i.
När det onda försöker
ta kärleken ifrån oss




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-29 01:31



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycker vacker och kärleksfull dikt
tycker mycket om raderna

Det finns nog en himmel
där goda själar möts
en mycket vacker tanke
2011-12-30

  Elinsomalltid
Åh! Vad underbar dikt full av mening! Den fick mig nästan att börja gråta. Jag gillar särskilt "Där vi låter kärleken ta makten från onda själar." :)
2011-12-29

    lory
öPPNADE POETER.SEO SÅG DIN FINA DIKT ,SOM FÅ MIG UR BALANS....tusen tack för att det finns människor som du,som väldigt månda på den könstnärliga sajten som ger av sig själv från djupet av sin själ....
oh..jag ser mig själv i alla själar som jag möter..hur skulle jag var då en elak en....sprida hopp o värme i den kalla världen det är vår uppgift eller hur...till alla poeter önskar jag bara inspiration o värme o ljus
tacksam min underbara vän o stor själ...
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP