Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Startad av Kyreus... Jag taggar med Annorlunda...




Down´s syndrom...(Nyårsstafett 2011, Annorlunda)

 

hon såg inte ut som andra små barn
barnmorskan visade på
hur man kunde se avvikelserna
hur de inte sågs så tydligt nu
men som skulle ses tydligare

det vackra barnet, docklik,
den lilla handen var inte stor alls
men den visade, just den lilla storleken,
som hennes hjärta hade, då vid födelsen
hjärtat var inte helt, där fanns ett hål
i mellanväggen och klaffarna höll ej tätt

som en kompensation fanns en förträngning
den satt i lungartären och räddade henne
från en akut operation
Hon ser annorlunda ut, liten och rund,
rullatorn har blivit ett stöd för henne
eftersom synen inte ger henne något djup
och då blir det svårt att gå

hon kan läsa och skriva och dansa
att räkna är lite svårare, så i det har hon stöd
hon bor i egen lägenhet med personalstöd
och skriver underbara artiklar om artister
som hon gillar och ser konserter med
Hon är annorlunda och unik och min dotter!

 

 

 




Övriga genrer av thyra
Läst 326 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-12-29 21:34



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En fin text Thyra till en älskad dotter som i mångas ögon säkert betraktas Annorlunda tack för att du tog stafettpinnen.
2011-12-29

    Birgersdotter VIP
Underbar och fin och kärleksfullt skriven
2011-12-29

  Per Blomqvist
Väldigt fin text, skriven av kärlek, tack!
2011-12-29

    lory
oh så gudomlik ..kärlek till en dotter...jag blir tagen..
gott nytt år till dig o dina!
2011-12-29

  Anders Nordlander VIP
Verkligen fint skrivet om en fin människa, din dotter!
2011-12-29

  Annie b'larsson VIP
Din underbara dotter. Det här var verkligen inget trams. En riktig text!
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra