Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångesten

 

ångesten smyger över bröstet
kramar till, vrider om och smärtar
suger ur kraften att stå emot

musklernas stadga förtvinar
svagheten river och drar ner
motståndets väggar och tak

en strimma av ljus blänker till
ögonen söker ett brinnande ljus
som väcker medvetandets dvala

nu återkommer styrkan i tanken
den kryper mot synapsernas dörr
så ryggraden kan stadgas och bära

när ytterligare dagar håller emot
som en tung blommas stängel
tills vargen åter ylar i nattens ro

 

(c) tk. 

 




Fri vers av thyra
Läst 308 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-01-08 00:57



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
En i mitt tycke kraftfull betraktelse av en företeelse som är tämligen välbekant.
Fint flöde och spännande ordval gör att texten gärna kunde varit längre.
2021-01-09

  Solstrale VIP
Ja det är sanningens beskrivning av ångest! Bra skrivet och beskrivet!
2021-01-08

  Maj-Lis VIP
En mycket igenkännande text
2021-01-08
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra