Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och spången väntar på fotens tyngd

 

när tankarna går om smått och stort
har stegen tagit henne till bäcken
och spången väntar på fotens tyngd
när lösning i tanken syns om det lilla
nu lättar stegen och blicken vänds
mot furornas grenspretiga stammar
hon får då svaret på hungerns krav
för svampar växer vid furans fot
hon plockar och plockar kjolen full
och tänker att naturens gåvor är goda

 

(c) tk.  

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 222 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-31 01:34



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tack för orden som för mig till skogen där många sorgens tankar har vänt .
2011-12-31

    ADI Nehlin
vackert skaldat...vemod
2011-12-31

  torbjörn j.
härlig! tar särskilt med mig dessa två vällustiga rader:

"för svampar växer vid furans fot
hon plockar och plockar kjolen full"
2011-12-31
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra