Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Natten den 31 december 2011

 

 

kan inte somna sätter mig här

i stället för att ligga och vrida

och vända mig i sängen

 

hör allt som händer utanför

på vägen bilar kör förbi det

är säkert nattpatrullen som

har någon dom ska se till

 

så går mina tankar när jag

hör en bil stanna hör arga

röster drar täcket över huvudet

vill inte höra

 

tänker på dagen som gått

jag kanske har varit för lat

vill inte tänka så jag har gjort

nog i mina dagar så jag har

rätt att lata mig ibland

 

går upp ser ut genom fönstret

lyset tänds i trapphuset mitt emot

ser någon skymta i trappan lyset

tänds i en av lägenheterna där

kom någon hem

 

lägger mig igen läser en stund

kan inte koncentrera mig lägger

tillbaka boken på hyllan släcker

lampan

 

ligger stilla låter tankarna vandra

fram och tillbaka kommer att tänka

på huset jag gick häromdagen det

som såg så stort ut när jag var barn

var inte alls som jag mindes

 

 

det går inte att somna så nu sitter

jag här skriver ner mina tankar

hoppas jag snart kan krypa ner

i sängen sova för ögonen börjar

nu bli trötta

 

önskar inför morgondagen att slippa

alla smällare och nyårsraketer tänker

på alla hundar som mår så dåligt av

allt smällande

 

en dag i taget har året gått sin gilla

gång tyckte nyss det började men

nu tar det slut ochett nytt år med

oskrivna blad tar sin början

 

nu är det dags för mig att logga

ut härifrån försöka få några

timmars sömn innan den nya

dagen gryr

 

 

 

 

anits 31 december 2011

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-31 03:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Hoppas Du till sist fick några timmars sömn.
2011-12-31

  Anya VIP
Hoppas diktarjaget fick en god natts sömn. fint skrivet.
2011-12-31

    Yarissa
Du är värd att lata dig!
Gott nytt år!
2011-12-31

    Bo Bjelvehammar
Gott Nytt År
2011-12-31

  Eva Helene VIP
Vakennatten ger många funderingar - fint att få dem på pränt.
2011-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Varför inte vara lat? Du har arbetat ett helt liv.
2011-12-31

  ULJO
Må din sista dag på året bli ljus och att det nya året ska ge ny möjligheter.
2011-12-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP