Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till henne jag älskar


Kärleken kom till mig om natten
i förälskelsens renaste vara
att vara det ofullbordades
fullbordning i föreningen

att sammanfoga håligheterna
att vara kropp i hennes kropp

Länge höll den mig vaken
Länge abstraherade den de
sammanflätade viljornas längtan
till en längtan, till vår längtan


*

Och jag förblev det outtalade ordet
på hennes läppar. Den fuktiga ytan
som gnistrade. Elektrifierad och
lysande röd i skymningen.

*

Länge rullade kloten i
den sfäriska halvcirkelns
fördubblande formationer
accentuerad i accelerationen

handens cirklar över huden

Tungorna som centrifugerar
sekundernas glaskulor. .


*

Var alltings mittpunkt
alltings centra är i dig

Så har jag jagat intets
form, det vidunderliga
oformliga bakom
och emellan orden
som stapplar sig fram
mot dig
*

I varats motpoler och
deras vändkrets blixtrar
det skönas silver

Du är av silver
Ditt hjärta av mässing
Och din röst av koppar

Jag brinner i din smedja
och formas lidande av
din tång.

*

Kärleken dricker vid
hjärtats källa som
är blodet

Töm mig, fyll mig
och rör om.

Jag skall vara din skakade
Din trogna.





Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 483 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-01-04 10:56



Bookmark and Share


  Angelica Aeress
Sensuellt vacker, jag fastnade direkt!
2012-06-27

    lenakarin
Sensuell på ett underligt svalt vis!
.. det outtalade ordet på hennes läppar.. för mig diktens kärna.
Mycket fin kärleksdikt.
2012-05-16

  cilax VIP
du, det här är inte så jävla dåligt
2012-02-15

    ej medlem längre
Härligt flödade strofer som såväl till formen som till innehållet är en sprudlande och lysande läsupplevelse och dessutom en poetisk fullträff! Till synes helt otvunget och självklart så kläs tankarna och känslorna i en vackert naturlig språkdräkt som bär innehållet hela vägen fram och skapar starka levande bilder hos läsaren när man scrollar sig ner genom raderna. Egentligen så skulle det gå att plocka fram hur många smakprov som helst på lyrisk lyskraft i den här texten eftersom exemplen är så många, men jag nöjer mig med att bara läsa, ta in det levda och det skrivna och dela den uttrycksfyllda smärtan och skönheten. Kärleken är verkligen varat i dess allra renaste former, och den här texten förhöjer och förvandlar upplevelsen till ett svallande och nästintill fulländat ode som kommuniceras ut i cyberrymden. Kort sagt så är det en suveränt bra dikt och en av dina absolut bästa. Tätt, klart, koncentrerat och sammanhållet, med en sprängkraft, en klang och en poetisk laddning som träder fram, sticker ut och faktiskt går utöver det mesta.
2012-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin