Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betraktelse kring vem som gör människan mänsklig.


Människan som musketör


Vi ha alla namn av musketör
och våra liv är ordet
musketör!

För allt som därmed avses är
soldat med gevärs utrustning
musketör!

Glöm sagor mod och äventyr
dem drömde vi själva senare
musketör!

Vi ha alla namn av människa
Homo med sapiens utrustning
musketör?

Glöm all mänsklig andes konst
det förtäljes av en annans röst
musketör!

Men om vi åt ordet musketör
drömt ande, saga, äventyr
musketör?

Frågan som söker sitt svar
vem drömmer då om människan
musketör!











Fri vers av R.M.Z.
Läst 438 gånger
Publicerad 2006-01-20 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

R.M.Z.
R.M.Z.