Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- i minnets trädgård, allehanda växter -


Hon särade på sina ben


Hon särade på sina ben
men du blottade ditt hjärta

Hon klädde av sig
men
du klädde på mig
med dina ord


Hon vaggade förföriskt
men du, du bara log och sa
- Jag är din och bara din
om du vill
och kan

Hon dansade en sommar
men du sjöng
en livstid av vänskap
…om kärlekens vår


Hon var en fredagsnymf
Du är en kvinna



Hon var till allas beskådan
Du gav din kärlek till mig


Hon var en fläkt

Du är min
i
varje
andetag



Jag är din
jag är du

och du är jag


tillsammans
skapandes

Vi




Fri vers av Regular
Läst 842 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2012-01-06 16:37



Bookmark and Share


  Niliboy
Varför denna titel av en troende?!
2021-07-14

    ej medlem längre
Djup och vacker:)
2015-07-29

  aol
verkligen här ser man diktarjagets känsla för yta och djup,
2014-06-07

  Mats Henricson
En njutningsfull och välskriven text ! Bokmärker !
2012-01-09

  Regular
Ouch!
2012-01-09

    papillon
Detta tycker jag är en pinsam demonstration av kokett manligt kvinnoförakt - här chavotterar horan som särar på benen, klär av sig, vaggar förföriskt, en fläkt, en fredagsnymf till allmän beskådan. En sådan ruskig, förfärlig frestande fara och tack gode gud att författaren räddades från skörlevnaden av en rekorderlig och anständig madonna som säkert kan matcha författarens höga moral som rentav tycks vara dubbel.........
2012-01-09

  L I V
...och kallar man inte det här kärlek så vet jag inte vad..
Smekande rader om det som ÄR..utan att vara romantiserande smetigt. Snyggt
2012-01-09

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-01-09

  Maj-Lis VIP
Berörande vackert
2012-01-09

    MaryMo
Hoppsan. Nu blev jag kär. *L*
Mjuknar hela vägen medan jag läser och smälter fullständigt vid:

"Hon var en fläkt

Du är min
i
varje
andetag"

Wow. Vilken dikt!!!
2012-01-07

  marie-helene
Fint ordat av en fin man..
2012-01-07

  Vici
Helt underbar!
2012-01-07

  Glömmaren
Hur bra som helst! Av alla duktiga skribenter på denna sida, så är du nog min favorit.
2012-01-06

    ej medlem längre
Fin text...
2012-01-06

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2012-01-06

  Nina Nightwish
Underbar text som berör
2012-01-06

    Shush
Fantastiskt skrivet, speciellt detta stycke:

"Hon dansade en sommar
men du sjöng
en livstid av vänskap
…om kärlekens vår"
2012-01-06

  Seglaren
Det är mycket bra om 'äkta' kärlek kontra en ytlig och förförisk.
Jag har ingen negativ kritik. Den är utan språliga fel och mycket lätt att läsa.
mvh.
2012-01-06

  Blåbäret
som det skiljer sig... (allehanda växter :D )

blir mjukljuv av värmelycka i de sista raderna...
som man vill plocka och bli plockad, blomma och bli blommad för
2012-01-06

    Ken Cassel
Bra Regular!
:)

Mvh
2012-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular