Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

människofiskaren


Jesus fiskade med nät
men oftast
mötte han människor
en och en


Med integritet mötte han både
människors frågor och behov



Du fiskar med dynamit
och sargar alla fiskar i din närhet
försurar sjön
och förstör ekobalansen i vattnet


Det enda behovet du tänker på
är ditt eget
att få synas och höras

Blir hatad för självrättfärdighetens skull
inte för Mannen från Nasarets kärlek



Du gör vad Du vill
Skriver vad Du vill

men kom aldrig och säg
att Du gjorde det
för Honom





Fri vers av Regular
Läst 374 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-01-08 15:34



Bookmark and Share


  marie-helene
Bra text om hur viktigt det är att se på hur Jesus gjorde när Han vandrade här..Finkänsligt med kärlek och respekt..
2012-01-08

    Amicus
Mycket bra skriftat!
Teologiskt helt rätt!

Är ny på sidan och maken till fräcka kommentarer
får man sannerligen leta efter här på Poeter!
Det verkar som om texten var mycket träffande, för
någon här på sidan tar tydligen väldigt illa upp,
vilket innebär att det är dags för denne att göra en kursändring
- fas 4:a kanske?!
2012-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Och vem är det som utropar sig till enväldig Domare?
Märkligt detta. Det brukar annars vara jag som anklagas för att vara dömande.
Hur som helst, jag struntar fullständigt i detta.
Det kommer en dag då allt ska komma fram i ljuset.
Så skit på er.
2012-01-08

    ej medlem längre
"Du gör vad Du vill
Skriver vad Du vill

men kom aldrig och säg
att Du gjorde det
för Honom"

Det är så sant och talande.
Får mig att tänka på en engelsk dikt; "I am the great Sun" (Causley)

Ord har stark kraft.
2012-01-08

  Seglaren
Det ligger mycket i din text.
Framför allt att du ser på Jesus som föredöme. Hans varsamma sätt att närma sig människor.

Sen har vi fabeln om Solen och Nordanvinden.
De skulle täåvla vem som kunde få av mannen hans jacka. Nordanvinden blåste och blåste, men mannen svepte bara sin jacka hårdare.
Nu var det solens tur. Och när solen sken på mannen tog han av sig jackan.

mvh- Seglaren
2012-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Kristnas hat...
Genom sig själv känner man andra.
2012-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Din enda uppgift och självpåtagna kallelse tycks vara att kasta skit på en annan kristen.
2012-01-08

  Bibbi VIP
Ett ord i rättan tid.

"Av frukten känner man trädet"
2012-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular