Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taggad som BLÅTT. Sjätte dikten av 12 - en på temat BLÅTT för varje månad till och med juli 2012. Ett naturligt tema för oss nära polcirkeln...




Januariblått (några grader åt norr)(tema Blått)

 

 

Några grader åt norr

är det för mycket begärt

i brrrret?

 

Jag är sommarbarn, jag

 

Smultron och grässtrån, du vet

Vintern manar mig till idesömn

men allt måste

 

Ja, allt måste

som vanligt

fast med halsduk

och vantar

och varmt

på fötterna

 

Varm choklad

smakar bättre nu

än på sommaren

men annars är det

inte bra

 

Några varma grader åt norr

är allt jag vill

i väntan på jordaxelns

vinkelvridning

åt söder




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-09 16:56



Bookmark and Share


  Minkki VIP
fint att se dig här igen. Vacker dikt
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström