Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träskapa






Alla dessa förbannade paralleller -

Gör en grimas värdig en död en -

Slit mig i stycken och älska mig hejdlös!








Fri vers av Kim Eva Pettersson
Läst 380 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-13 17:52



Bookmark and Share


  Jan Simonsson
Plötsligt blir jag varse hur utlämnade vi är till parallellen. Titta på raderna i dikterna som skrivs på datorerna och publiceras här. Ja, visst vill man gripa täljkniven och rista orden i barken på en hundraårig tall som omväxling. Men, Schönberg, tolvtonteknikens uppfinnare, sa ju att det fanns många vackra melodier att skriva i c-dur, så till tröst kan man väl säga att det återstår många fina dikter att skriva radvis. Denna är ett exempel på det, trots att den vill ut genom sitt parallella galler som en flygfärdig fjäril ur sin puppa.
2012-01-13

  Casbah* VIP
kort.konkret..robust
2012-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Kim Eva Pettersson

Mina favoriter
Afton
Skuggsida