Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggsida

Gryningen är ett fallande mynt
devalverat i december

Ett mynt vars skuggsida
avslöjar en hemlighet varje varv

Metallisk klang mot golvets stenrutor
när ledljus spills ut

En maning, och vår enda chans
att se en fortsättning där gårdagen slutade

Där är varje ny dags början -
på knä för att leta upp tappade valörer

Så samlas grindslantar
för passagen in i livets fortsättning

Kanske uppfattar någon vårt nödvändiga knäfallande
som en bön

och låter oss passera
av medlidande



















Fri vers av Jan Simonsson
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-10 23:55



Bookmark and Share


    Kim Eva Pettersson
Oj...har inga ord...bokmärker..
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen