Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förorten uppdaterad


En oneliner hostas fram ur en luftstrupe full med rök:
Groucho Marx kände Doris Day långt innan hon blev oskuld.

Här finns oskulder som aldrig fått vara barn:
Mohawk eller Cheyenne ligger under en brinnande bil
i sitt reservat.

Urinvånare och andra generationens invandrare.

I orten finns inga väderkvarnar,
så vem ska han slåss emot
om inte sig själv.

Vem ska han brännmärka
om inte sin egen hopplöshet,
i gestalt av grannens Cooper Mini.

Han kände den långt innan den blev skyldig.

Lågorna fäktar mot försommarhimlen
En fiende skapas på plats,
där den kan besegras.

På andra sidan världshaven,
några tunnelbanestationer bort,
finns kontinenter av väderkvarnar
som inte nås av stenar.

Han måste kasta stenarna här.
Det finns inget annat val.

Han kände sin hopplöshet långt innan den togs ifrån honom.


















Fri vers av Jan Simonsson
Läst 592 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2013-05-23 00:26



Bookmark and Share


  Flicis VIP
tja, det finns väl rätt många andra, vars liv hamnat i hopplöshet, men inte kastar de sten inte och inte skulle de få något heller, ifall de kastade sten.. ty alla förväntas ta itu med sin egna liv och skapa, utan att få, så är det för andra..varför ska det inte vara så för förorterna...
2013-05-23

  Lavinia Röd
Intelligent samhällsanalys på några få rader. Det här är det bästa jag läst på länge. Bokmärker och tackar!
2013-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen