Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Michelangelo såg en skulptur i varje stenblock. Hans uppgift var att ta bort tillräckligt med marmor för att den skulle framträda.


Att tappa masken

Skala av!

Reducera!

Så låter uppmaningen från stora konstnärer och filosofer.

 

Skön tröst för oss dödliga:
Att tappa masken är bara ett steg närmare självkännedom.




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 551 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-02-11 23:00



Bookmark and Share


  Karl den store
Ja, avslöjandet har en sällsam makt. Avslöja det som finns under masken.
2013-03-25

  agneta pichler

bra skriven text..

men i de stora trivs jag
att alla har masker..

fy vad hemskt se igenom alla.. på gatan
sikken ångest :)
2013-02-17

    Doll
Tankeväckande och positiv. Tack.
2013-02-17

  Tenshinhan
Den var tänkvärd. Bra jobbat
2013-02-17

    ej medlem längre
Då ska jag lämna en konstnärlig kommentar:)

(Y)
2013-02-12

  Minkki VIP
Prima! Fast först såg jag för mitt inre öga någon som fumlade med att agna masken på kroken.... Tryggt att tappa masken i detta sällskap, är det! Tack för tanken och Michelangelo :)
2013-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen