Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten skrevs den 16 mars. Den 17 föddes mitt barnbarn Folke. Nu en dryg månad gammal och allt har gått bra.


Väntan

Plikter och tider skjuts åt sidan plötsligt
dimmorna
tennsoldaterna
vänder sin smala sida till
och ljuset får fritt fram
det är dags för hoppet
att demaskera sig

Vi är här nu
framme vid den brunn
som hela den törstande vandringen
gjort fresker av
fresker och önskelåtar
paket med himlen
som omslagspapper

I ett regn eller ett vattenfall
hörs en visa som bara handlar
om möjligheter
och att allt kommer att ordna sig
i morgon ska en ny människa födas
de prasslar redan av presenter som öppnas

om jag bara slapp
vänta mig det värsta
vi håller varandras händer
och vill allas väl




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 426 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-21 23:42



Bookmark and Share


    Tara Johansson
Toppenfin text, det märks att du skrivit den rakt från hjärtat. Grattis till barnbarnet förresten!
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen