Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min orkidé blommar igen




Bara städa lite

 

 

städa lite ta bort lite av julen

göra vårfint i mina fönster

 

det var något jag kände för

att göra denna blåsiga fredag

 

det var skönt att få in ljuset

i sovrummet bort med stjärna

och ljusstake

 

blommorna fick bättre plats

bara en liten lampa i fönstret

 

fortsatte in i vardagsrummet

för att få bort ljusstaken i fönstret

var jag tvungen att flytta på ett par

stora blommor

 

det var då det hände jag orkade

inte lyfta den största den åkte i golvet

med en rejäl smäll

 

tacksam att jag inte vattnat några

blommor på ett par dagar men ändå

det var jord blommor skärvor av krukan

 

så där stod jag visste inte var jag

skulle börja skärvorna av kruka

och fat gick bra att få upp

 

jorden den var det värre med den

fanns överallt jag sopade och sopade

det tog tid om jag fick upp allt det

vet jag inte

 

jord och skärvor hamnade i påsar

på altanen där står dom bra och jag

ser inte eländet

 

när jag städat upp efter mig beslöt

jag mig för att lägga ner allt som hade

med bortagning av julen att göra

 

jag satte mig i soffan med en kopp kaffe

slog på teven slö tittade vet inte vad jag

såg var arg och ledsen

 

det har hänt lite för ofta sista tiden

men i morgon tar jag nya tag jag

ska klara mig själv så mycket det går

 

 

 

anits 14 januari 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-01-14 00:53



Bookmark and Share


  Anya VIP
Det är trist när sånt händer. hoppas diktarjaget fick en bättre dag idag. Kram!
2012-01-14

  poetryGirl
tråkigt, men snart är krukväxternas svåra tid förbi..men mycket jobb är det
2012-01-14

  Eva Helene VIP
Jord och skärvor - en trist syn. En orkidé som lyser upp - hoppas du kan glädja dig åt den anblicken idag!
2012-01-14

    Birgersdotter VIP
Det är så lätt man råkar tappa saker..händer alla.. fin blomma kram
2012-01-14

  Bibbi VIP
Känner igen det där när saker slinter ur händerna:-(

Så fin orkide'
2012-01-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP