Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En som såg ner i fler själar och säkert djupare i dem än någon annan i modern historia.




Är du riktigt mänsklig, människa?

 

Det förefaller mig som om endast den människa som försöker förverkliga sin mänsklighet gör Guds vilja, däremot inte den som tar till flykten från det obehagliga faktum som "människan" utgör och för en tid återvänder till fadern eller över huvud inte lämnar fadershuset. Människoblivandet tycks mig vara Guds bön i oss.

C G Jung, Svar på Job (Natur och Kultur, 1996), sid. 9.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Pitbullpudelns kärna
Läst 314 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-15 22:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker själv att människan skall odla jorden och inte hitta på en massa tjafs som att se på teve, sitta vid en dator och svamla samt läsa en massa onyttiga böcker med påhittat innehåll om den massa mord och elände när det finns så mycket verkligt elände att fördjupa sig i.
2012-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Pitbullpudelns kärna
Pitbullpudelns kärna