Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en pantoum...




Korrumpera mera du ock!

 

Korrumpera mera du ock! 
Visst, luras, bedra, ta för dig. 
Glöm solidaritetens rock. 
Kommunen har startat sitt krig

Visst, luras, bedra, ta för dig. 
Håll tyst! säger samhällets boss.   
Kommunen har startat sitt krig.  
Välfärden blev nergrävd för oss.  

Håll tyst! säger samhällets boss.
Väljarna har gjort sina val.
Välfärden blev nergrävd för oss.
Ni har ingen sans och moral!

Väljarna har gjort sina val.
Era löften var falska bud!
Ni har ingen sans och moral!
Ni försöker ju spela Gud!

Era löften var falska bud!
I de kall som ni utvalts till.
Ni försöker ju spela Gud.
Hur vara så omdömesgill?

I de kall som ni utvalts till.
Glöm solidaritetens rock.
Hur vara så omdömesgill?
Korrumpera mera du ock!

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av thyra
Läst 325 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2012-01-19 00:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Genialt skrivet!
2012-01-21

    Birgersdotter VIP
Väldigt bra skrivet om en verklighet just nu..
2012-01-20

  Hanna Mari Wallin
mycket aktuellt innehåll i dina välskrivna meningar
man ryser till, för det du skriver om har ju skett...

Bra...
2012-01-20

    papillon
Heja -det här är ett rejält verstekniskt hantverk och när det dessutom har ett angeläget innehåll...... Då blir det så här bra. Klappetiklapp och bokmärkes.
2012-01-20

  Gunwale VIP
Åh, jag är lite svag för den här sortens knåpdikt. Och effektivt hamras budskapet in! Menar du att detta är en genre med eget namn och allt?!
2012-01-20

    ADI Nehlin
stark text..väl skaldat
2012-01-19

    ej medlem längre
Klockrent Thyra. Ovanligt att du skriver vers.Ja det jäser i leden nu.
2012-01-19

  ULJO
Kan inte annat än applådera denna träffsäkra text.
2012-01-19
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra