Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fåglarna sjöng i dag det påminde om våren




FÅGELSÅNG

 

 

en blå himmel

solen som visade sig

från sin allra bästa sida

 

jag blundade

vände ansiktet mot solen

det var då jag hörde det

 

fåglarna som sjöng och

kvittrade så vackert där

dom satt i busken intill

husväggen

 

jag öppnade ögonen såg

en skata skrämma iväg

småfåglarna

 

domherren som satt på marken

den stannade kvar orädd för

skatan som flög fram och tillbaka

 

stod länge och såg på naturens

dramatik tänkte domherren sägs

komma när det väntas snö

 

snö fick vi i natt en dm mer

behöver det inte komma ljuset

är tillbaka dagarna längre

 

det blir vår även i år det är

bara att ha lite tålamod så

kommer den även till oss

här i norden

 

 

 

 

anits 20 januari 2012

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-20 00:16



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Våren kommer alltid - som genom ett under
väl beskrivet i din dikt
2012-01-21

  Bibbi VIP
Ljuvligt.
2012-01-20

  Anya VIP
Jaa ljuset och våren kommer. Längtar!
2012-01-20

  Eva Helene VIP
Sköna tider framför oss. Fåglarna visar vägen. Fint!
2012-01-20

  Larz Gustafsson VIP
Det bor vår i fågelsången.
Snygg fågeöbild!
2012-01-20

  aol
ja se fåglars serenad
den gör en aldrig
ledsen,
bara riktigt glad,
2012-01-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP