Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IV (intet)

Jaga intet och fin (n) friden


den frid som talat tyst


och länge




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-24 08:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Djupgående och svävande text vars korta och närmast aforistiska format bär på en stor insikt och förmedlar en klok uppmaning till den trevande och sökande läsaren. Och kanske infinner sig också friden just när man slutat att jaga och istället uppgår i den tomhet som inte är en frånvaro, utan tvärtom en vidgad rymd som innehåller hela alltet med den grund och den trygghet som det innebär. Kanske är också upplevelsen av frid även något mycket personligt som finns först när man upphör att leta efter den och bara överlåter sig åt själva varat. I tystnaden mellan orden formas den närvaro som man söker och när man har slutat att ständigt slåss mot sina väderkvarnar eller att försöka att fånga vinden så omfamnas man av det stora lugnet som sakta sprider sig i kroppen. Friden finns där, den har hela tiden funnits där, och talat tyst och länge i det inre medan man själv har famlat runt i en yttervärld där ingen sinnesro står att finna. Lite grann känns det som att de här orden präglas av en tillit och en djup inre harmoni. I mångt och mycket så uppfattar i alla fall jag som läsare den som en markör. En pekare och en vägvisare till ett helt annat landskap där det räcker med att bara sluta sina ögon för att kunna se.
2012-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin