Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

X (Om Människan)

Och i juicens transparanta flykt

jagade ögat sin frälsning


luften och duvorna genom
fönstren vattnet

och händerna

som talar

vanmakten är maktens broder
och de älskar i vinterns eldar


det bor ett rop av aska

på botten av varje människa

och elden strålar blinkar
och försvinner i

de ögon som skimrar


fägslade är de fria

själarna och ensamma

är deras kroppar

lungor av glas

och tungor

av

eld




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 377 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-25 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin