Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




JAG DRÖMMER MIG TILLBAKA

  

jag drömmer mig tillbaka

till den morgonen till den

där morgonen

 

när dimman låg tät över tjärnen

bara skuggan av träden kunde

anas där på andra sidan stranden

 

jag satt där på bryggan

försökte känna in lugnet

som just den platsen gav

mig

 

hörde lomens läte genom dimman

här kände jag mig hemma det var

min plats på jorden just då

 

jag minns att jag satt där länge

såg dimman lätta satt där ensam

ingenting som störde mina tankar

mina upplevelser där var mina

och bara mina egna

 

där var jag aldrig rädd ensam

mitt i skogen dit inga vägar

gick bara en smal stig som var

mycket svår att upptäcka man

var tvungen att känna till

 

just den morgonen fanns bara jag

och naturen runt omkring mig

tjärnen med sitt mörka kalla vatten

 

vattnet som jag ville försvinna i

tjärnen var djup det fanns en stege

fastsatt på bryggan,som man kunde

ta sig ner i vattnet med om man ville

bada en varm sommardag

 

jag minns så väl hur mina tankar

vandrade fram och tillbaka ville

försvinna ner i vattnet för att aldrig

komma upp igen

 

till slut reste jag mig satte mig på

cykeln, cyklade hem till mormor

där var det ingen som gjorde mig

illa där var jag välkommen

 

 

 

 

anits 25 januari 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-01-25 23:35



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Vacker dikt
2012-01-28

  bittemi VIP
Vacker text!
2012-01-28

  Anya VIP
En poetisk och vacker text där jag följer diktarjaget vid tjärnen.
2012-01-27

  Lars Hedlin
Läser och tar in med känsla.....
2012-01-27

  Vici
Vackert men också en
ton av något annat...
som gör ont.

Fint skrivet.
2012-01-26

  Eva Helene VIP
Så gott att få ha ett så fint minne bevarat i sitt innersta och fint förmedlar du detta!
2012-01-26

  Larz Gustafsson VIP
En varm och fin tillvaro. Avskilt och enskilt men ändå ombonat i närheten.
2012-01-26

  Bibbi VIP
Bedårande läsning med djupt innehåll.
2012-01-26

  aol
bara så igenkännande från min egen barndom
2012-01-25

  M M Mannheim VIP
Din dikt för tankarna till bildern i gammal lärobok i skolan om Sveriges natur. Vackert både bildern och din dikt.
2012-01-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP