Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Universum *

 

 

Jag föddes för länge sedan

så länge sedan att jag inte minns när.

Det gör ingenting

för år har ingen betydelse

då jag en gång föddes,

för jag har ingen ålder.

 

Jag lever för evigt

med alla världar skapelser

som en gång bestämdes

i början av det

som inte har någon början.

 

Framför mig finns en tid

som aldrig tar slut

du ser ingen början

och inget slut.

 

Diktatorer kan göra allt

de kan för att förstöra världar

efter sitt lynne.

 

Men aldrig kan evigheter förstöras

av någon som inte kommer

att leva för evigt i den person

han är i sitt nuvarande liv.

 

Jag kommer från evighetens djup

upp till ytan

genom generationers kraft.

Bortom där jag föddes

finns miljarder av stjärnkonstellationer.

 

Jag är universum, för jag tillhör evigheten

det oändliga finns inom mig.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 623 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2012-01-28 01:17



Bookmark and Share


  Little Red Sparrow
Fantastisk! Otrolig känsla
2012-06-11

  ULJO
Sällar mig till de övriga kritikerna, detta var mycket bra.
2012-06-11

  haw
älskar de tre sista raderna speciellt
Jag är universum,
för jag tillhör evigheten
det oändliga finns inom mig.
så underbart fint
2012-06-09

  Susann Andersson
Helt enkelt fantastiskt skrivet <3
2012-04-13

  anits VIP
Mycket vackert och klokt skrivet
2012-01-28

    Katta70 VIP
Fantastisk! Visdom i skrift!
2012-01-28

    lory
bravo...djupet och sanning förenade i din själ

jag älskar diketer som denna...fantastisk
2012-01-28
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP