Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stråk av rörelse

Ser bortom
det förflutnas horisont
känner stråk av rörelse
av tid som varit

Ett landskap
som förändrats

Det fanns ingångar
till samhället
en delaktighet
i uppbyggnaden

Idag har dörrarna
stängts
och du behöver biljett
för att komma in

Allt kanske inte
var bättre förr
men det fanns hopp
ett mål
som inkluderade

Det kollektiva målet
har förändrats till ett
inividuellt mål




Fri vers av AA VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-29 18:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
sista raderna
är intressanta i sig..
för dess egentliga möjliga
flertolkningsmöjlighet..
vad innebär det, om
ett kollektivt mål blivit ett
individuellt? finns där
en möjlig positiv aspekt samtidigt
som det finns negativa?..
spontant tolkar jag det själv
som en känsla av större frihet
oavsett en viss känsla av sorg
av något slag..samtidigt en
utslagning.. i sin samhälleliga
sociala kontext..vet inte..
gillar texten mycket..väcker
många tankar och funderingar..
2012-01-31
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP