Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trött på alla som tror sig veta bäst




När andra vill bestämma

 

 

tröttheten och värken

har tagit över mitt liv

 

längtar till våren till

att få gräva i rabatten

 

visst finns värken med

även då

 

men det tar jag för att

få se det börja växa och gro

 

det är så mycket som jag

förväntas göra men jag har

sagt nej

 

vill bara få vara göra det

jag vill kan och orkar

 

bryr mig inte om den som

säger fina ord om hur mycket

jag betyder

 

att det behövs riktiga människor

inte bara dom som vill synas

 

jag säger nej vet vad orkar

och fram för allt vad jag vill göra

 

det hjälper inte med smicker

säger jag ja så vet jag att den

berömda väggen väntar

 

jag har varit där flera gånger

vill absolut inte dit igen

 

det är bara att acceptera

mitt nej är nej och går inte

att ändra på

 

 

 

 

anits 31 januari 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-02-01 00:25



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Fantastiskt starkt skrivet av dig. Visst vill man hjälpa till men ibland måste man säga nej och de måste representera mitt nej. Sen kan de bakom ryggen säga att ”han eller hon ställer ju aldrig upp.” När jag har min värsta migrän kan jag inte säga varken ja eller nej.
Kram
2012-02-02

  Michaela Dutius
Bra - sätt ner foten där just din gräns går
2012-02-02

  Anya VIP
Styrka i denna text!
2012-02-02

  arja savela
Starkt rutet! Bra text
2012-02-01

  poetryGirl
man måste vara sigsjälv närmast
2012-02-01

  Lars Hedlin
JA stå på dig vännen bara du vet hur just du mår och hur det känns det ska inga andra bestämma..kram
2012-02-01

  Larz Gustafsson VIP
Du gör HELT rätt i att säga nej. Maktmänniskor ska trotsas.
2012-02-01

    Birgersdotter VIP
Bra...
2012-02-01

  Bibbi VIP
Jag har det exakt lika dant.
2012-02-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP