Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sjömannen


Du sover mig vacker...

Du sover mig vacker i dina drömmar
du sover mig bortom min mörkaste dag
nu släpper jag tåtar och segel och sömmar
och frågar mig bara
Säg, drömmer jag?

Du sover mig vacker i dina drömmar
du sover mig bortom all ängsla och last.
Jag, likt ett skepp som på böljorna gungar
Du, likt en vind ikring segel och mast.

Du lever mig vacker i dina drömmar!
Du lever mig ung, och jag vill inte dö!
Jag håller min kurs fastän böljorna gungar
i landet av längtan har du sått ett frö.

Du sover mig vacker i dina drömmar
du sover mig bortom all tvivel och tvång.
Jag, likt ett skepp som på böljorna gungar
du likt en vind
som mitt bröst
vänder om.

JNW




Bunden vers (Rim) av Jaramald VIP
Läst 452 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-02-03 01:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Magiskt vackert!
2012-02-05

    ej medlem längre
Dina ord målar bilder och färger i mitt inre. Så fint.
2012-02-05

  mare VIP
Mycket fin dikt, sparar !
2012-02-05

    ej medlem längre
En pärla hittar jag här:) Väldigt vackert flyt i texten och rimmen sitter som smäck! You made my day!:)
2012-02-05

  Sandkoja
Så tidlöst vacker, särskilt tre sista raderna, det blir en stark bild och sugande känsla
2012-02-05

  Minkki VIP
en sjungande text, fin!
2012-02-03

  Mangal VIP
Men du... det här är fint. Riktigt mjukt, kärt och smekande. Drömskt, längtande och sant på nåt vis.
2012-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP