Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Fredag förmiddag 3 februari 2012

  

 

ännu en dag med kyla

och en blekgul sol som

lyser från en vinterblå

himmel

 

 

det är en vacker vinterdag

jag ser utanför mitt fönster

snart dags för mig att ta mig

till hundarna

 

det minus tjugograder därute

kan inte bestämma mig för om

jag ska gå eller ta bilen

 

bilen ser så frusen ut där den står

full av snö och isiga vindrutor

det blir nog att gå

 

det känns jobbigt att bara tänka

på att bilen ska sopas fri från snö

och rutorna skrapas så det går att

se vägen när jag åker

 

det är en halvtimme kvar tills

jag ska ge mig i väg och under

den tiden kan det ha blivit några

grader varmare

 

drömmen jag hade i natt eller

om det hände jag såg allt så

tydligt när jag väcktes av ett

ljud som någon var i rummet

 

när jag såg mig om tyckte jag

mig se dig som låg i en säng

bredvid min

 

jag låg länge alldeles stilla innan

jag satte mig upp och såg dig

försvinna

 

jag undrar vad det är du vill

om du vill se hur jag har det

om någon annan tagit din plats

eller om det är förlåt du vill säga

för alla lögner för allt du hindrade

mig att göra

 

nu är jag inte rädd längre

när du kommer om natten

ligger eller sitter och ser på

mig jag vet att du inte kan

göra mig illa längre

 

det har blivit några grader varmare

så jag ska klå på mig ordentligt för

att gå till hundarna mina underbara

fyrfota vänner

 

 

 

 

anits 3 februari 2012

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-02-03 10:08



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Hoppas dagen blev fin
2012-02-03

    ej medlem längre
Jag blir lika föörvånad varje gång över vilka besvär en kvinna vill utstå. Det är bara för män, kylan å skrapa bilen, eller hur. Jag blir alltid förvånad över hur hon utstår..../Birre
2012-02-03

  Eva Helene VIP
Trygghet i denna text och värme trots kylan utomhus.
2012-02-03

  aol
starta bilen och låt den gå, en stund då lossnar det lättare,
bra skriftat
2012-02-03

  Bibbi VIP
Ha en riktigt bra dag1
2012-02-03

  Anya VIP
Hoppas diktarjaget får en riktigt mysig stund med hundarna!
2012-02-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP