Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Politik/Samhälle/Makt (Inläsning kommer senare.)


Näe men jag förstår att ni behöver en extra segelbåt!

De finns det de som inte behövt lyfta ett finger
I sina liv, som fått allting serverat på guldfat
De som blir tilldelade stora summor pengar
trots att de egentligen inte lyft ett finger

Så finns de dem som trots att de kämpar
inte får vardagen att gå ihop
De som vet hur det är att sant genomlida helvetet,
som fått kämpa för att ens kunna nå roten på trädet
De som inte vet hur eller om de ens ska överleva dagen.

Men jag förstår er, klart ni vill kunna köpa en extra segelbåt!
Vad gör det att den ensamstående kvinnan
som blivit lämnad utanför samhällets ramar
inte har råd med annat än kläder från myrorna om ens det
som lyx i vardagen?

Ni med era extra segelbåtar har ju faktiskt dragit
ert strå till stacken, ni lämnar ju in era kläder ni använt
En gång - till just myrorna
Det ger liksom ett extra plus i kanten med
i samtalsämnena på middagarna med era vänner
-och det är ju viktigt
Utöver att nämna att ni förstås köpt en extra segelbåt i år med




Fri vers (Spoken word/Slam) av Magica VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-02-04 04:53



Bookmark and Share


    nånja
Idag behövde jag en pizza fast jag hade mat hemma,
drog mitt strå till en sämre värld.
2012-04-30

  ULJO
Mycket intresseväckande text som du bjuder på.
2012-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP