Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Politik - Angående förhöjd pensionsålder till 75 år.


Vi får tänka oss att vi blir 100 år så löser det sig....(ang. förhöjd pensionsålder)

Det första jag för höra och se när jag slår på tvn idag är statsministern Reinfeldts nuna och uttranden, dock är hundblicken inte lika övertygande längre tycker jag mig ana...
Vi får tänka oss mentalt att vi blir hundra år, menar han, åh så bra och så smart, ty det kan vi ju välja!!!
Ja så gör vi!
Sen att tex min pappa dog när han var 79 år är en annan sak, ty enligt Reinfeldt så kan man ju visst välja det genom att tänka så.
Hade min far jobbat till han var 75 enligt det som moderaterna vill så hade han i princip gått direkt från arbete till att insjukna och dö.
Vilka kloka ord de har på högerkanten, så himla bra! (Ironi, ironi såklart, måste ändock tilläggas, så inte det sker något missförstånd i detta råa ämne!)
Vart är moralen? Inte hos högern iallafall!




Fri vers av Magica VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-08 23:34



Bookmark and Share


  erkki
Vad var medelåldern för män när vi fick ålderpension från 67 år. Vet inte exakt, men det var inte så värst mycket mera. Vi hade då inte råd att betala pension mer än några få år i snitt.

Jag har alltid unnat folk ett behagligt liv, men arbete är inte alltid något negativt, och det är bra att kunna lite om vår historia.

I Grekland har man lurat till sig politisk makt genom att lova mera i sina valrörelser än man långsiktigt har kunnat hålla. Var det högerpolitik? Nej, det finns inget höger/vänster i det.
2012-03-19

  LassO
jag kände en och känner till flera som dog, nästan omgående efter 65 årsdagen/pensionen. Men vi som levt i alla fall lite minns att man pensionerades vid 67 på 70 talet... och jag vet en som levde 2 dar över 65. Men man kanske ska fundera lite över vilka dagar som kommer, på ett ställe står det "så tänk då på din skapare i din ungdomstid, förrän de onda dagarna komma om vilket du säger "jag finner inte behag i dem" Predikaren tro jag de står i... men de dagarna är kanske inte lika roliga, typ. Men visst känns det som om Anderz Harnings "Mogadongdalen" drar lite närmare...
2012-02-09

  Dandelion
Ja-ha,

har aldrig köpt R-feldt,
oavsett partitillhörighet,
så jävla tillrättalagd...
...ja tänker å känner bara...

...medmänskigt...

...miljö å helhet...

minst illa för mej i detta land e MP...

...mina texter säger väl så,
Kram på dej, G.
2012-02-08

    ej medlem längre
Att tänka sig bli 100 år är främmande, lika främmande som att dö på sin arbetsplats. När ska man få njuta av livet? Men, jag flyttar nog utomlands ifall detta blir verklighet, innan gränserna stängs.
2012-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP