Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tre tanka tillägnad en blå asiatisk drake.


Drakens svit

(I)
Det stora klotet
rullar mellan fingrarna
på den blå ormen
som vilar på molnets kant
med skrattet i morrhåren.

(II)
Intuitiv flykt
mörk och preussiskt blånande
en ringlande kropp
flyger fram på vindarna
med preussare i fören.

(III)
Draken är lekfull
störtar slingrande framåt
och tycks transparent,
ett spöklikt vikingaskepp
mot den nakna natthimlen.




Bunden vers (Tanka) av Frida Louise
Läst 306 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-02-10 18:47



Bookmark and Share


  Sanna i badet VIP
Gillar särskilt den första.

Drakar är något härligt drömskt omkring.
2012-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Frida Louise
Frida Louise