Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Gösta

Välskulpterad vit marmor för tidigt fårad
Ett ansikte att skönja känslor i
Att finna vemod, om än sorg.
Att urskilja detta vemod-
en anad lättnad i hans hållning?

Den vackraste
egensinniga
högtidliga
eleganta.

Alla uppmärksamma blickar
att skynda förbi
svept i pälsar och juveler.

Han har slutit ögonen
i grevens tid.




Fri vers av Frida Louise
Läst 330 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-10 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Frida Louise
Frida Louise