Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan salt dör man. Men det gör man MED salt också, så det kvittar...




Poesi för poeter. Del 5 (En nypa salt)

 

En nypa salt

brukar vara vad man rekommenderar

i samband med dubiösa förkunnelser

men gör även susen i soppa och pastarätter

 

En nypa salt

i öppet sår

är så nära terror

man kan komma

 

En nypa salt

kan smälta isen framför din ytterdörr

och spara en visit till sjukan

 

Så kan det vara med andra vardagliga ting

Effekten och användningsområdet

varierar högst betydligt

likväl är de fullkomliga konkreta analogier

till en ynka nypa salt

 




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-11 00:11



Bookmark and Share


  Minkki VIP
äta bör man, annars dör man, äter gör man, ändå dör man....
gillar ditt resonemang och dina formuleringar, enkla, snygga. Tack!
2012-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström