Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan tennsoldater



Förgiftad av väktarens djupa bett och med ordätarens kyla spridd i varje cell. Har hon vandrat blind genom dagarna. Om och om igen blodskuren mot samma törnen. Nu går hon inte mer. Trötta vilar tomma skor vid hennes sida. Och tomt är varje andetag av väntan. På mod att hoppa från denna trista topp. Ja, för med segelflyg vill hon sväva ut över världen. Med sårbarhetshatt och kärlekshjärta, visslandes Farewell and adieu, vill hon sväva länge, utan mål.




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-11 07:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Precis och sakligt som en text skall vara, helt utan vare sig stormiga kräftkalas eller himlastormande ord om en blott väl drömd kärlek, i Venedig eller utanför. Eftersom allt som inte sker i Venedig sker annorstädes. Jag gillar detta hära försöket, tycker det bär 'hela vägen'.
2012-02-12

  Ulf D VIP
Att ha sina uppsträckta censorer under dagen gör ingen glad. Det är när jag kommer till ordet segelflyg hoppet tänds i denna text. Alla som provat på segelflyg minns kanske hur skakig och ryckigt det är att ta sig upp på höjd. Genom luftlager efter luftlager.När draglinan släpper infaller sig ett märkligt lugn, enbart vindens sus. Att finna termik som bär en bit till och att bara följa med vindarna. Vacker text om att känna frihet.
2012-02-11
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP