Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN UNDERBARASTE

 

 

 

Hon dansar lätt som en fjäril

med nektar i sitt hår

över blombeströdda ängar

när isen smält till vår

 

Jag önskar jag ville jag vore

en humla med snabel så lång

då skulle vi dricka nektar

o nynna vår egen sång

 

Högt uppe i rymden vi svävar

där himmelsk kärlek rår

vi fladdrar runt i kosmos och glöder

av kärlekens ljuva sår

 

När vi närmar oss solen

är vår jordiska resa all

våra kroppar flammar i hettan

o vi får Änglars vingar och kall

Kanhända någon gång när du gråter

o ensam i natten går

du hör Änglars sus vid din axel

som vill trösta om de får

 

 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 549 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2012-02-11 19:06



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Mmm - den underbaraste! Om våren dansar hon som skönast
så fri i den vackraste av tider bland blommor och humlors sång.
Här målas vackra drömbilder upp i ljuv kärlek och till tröst
att bli just - den underbaraste! Gottläst vännen!
2013-09-09

  Fem hjärtan VIP
Romantiskt vacker dikt!
2013-06-23

  Siggesdotter
Såå fint - Om humlan, som påminner mig om en dikt min "romantiske" gamle far skrev en gång för många, många år sen...
2012-07-01

  Johan Bergstjärna VIP
Härlig feel-good-dikt!
2012-03-22

    ej medlem längre
men....vännen min...

så, jag känner igen din färd!

* Soleil *
2012-03-16

  Linda CH VIP
Ljuvligt! Helt i min smak...
2012-02-28

  alvan
Magiska ord... Bara njuter av de staplande orden som blir till en öm viskning att lägga i sitt bröst. Gillar!
2012-02-27

    lory
helt magisk,man bli kär i den dikten...tur att jag har hittat din sida..ler
2012-02-15

  Maj-Lis VIP
Mycke vackert
2012-02-14

    ej medlem längre
Njutbart vackert
2012-02-14

  Feminaz
vackert, skulle sjungas, tonsättas
2012-02-11

    ej medlem längre
Mjuka ömsinta ord...så vackert.
2012-02-11

  Tini Tut
Så fint, och mjukt, romantiskt vackert.
2012-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge