http://sv.wikipedia.org/wiki/Athena

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Athena eller Pallas Athena var vishetens och krigets gudinna http://sv.wikipedia.org/wiki/Athena




Poesi för poeter. Del 9 (För alla grekers bästa)

 

För alla valar

är det alltid valår

För alla greker

är det tuffa tider

Kan sänkta löner och pensioner

leda till social trygghet och tillförsikt

 

För alla grekers bästa

kan man lära av landets gamla tragedier

och Homeros färder

att monstren kan besegras

och klyvas mitt itu

 

Kanske det gyllene skinnet

kan hämtas fram

så Athena åter ler




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-12 12:54



Bookmark and Share


  Filosofen2
Man kan inte skylla på folket
de som styr leker bort våra tillgångar.
Grekerna har inte det skyddsnät vi har.
Många har tagit livet av sig, flytt etc.
Vi kommer dit jag lovar!
2012-02-21

    ej medlem längre
Grekerna har levt över sina tillgångar å måste lära av andra länder, det gjorde också vi när det var kris....dalta inte med dem!/Birre
2012-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström