Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÄNKEN 4(samling)

Vi är ensamma men har en stor längtan

Vi är ensamma men har en stor längtan
Efter Något Annat
En urgammal gemensam hemlighet
vi anar i ett ömsesidigt ögonkast
och en muns
knappt skönjbara rörelse

Vi söker varandras ögon
och ser kroppars rörelser
i sina bärbara konstverk
På vår väg som är
sitt eget mål

Utanför Marknaden
är vi renhållningsarbetarna
på stadens gator och torg
och kring parkens bänkar
Vi har fri entré till
de kommersiella centras
värmande scener
Och vi vet vem som hjälper
oss in genom tågens spärrar

*

Det är så lätt att se dig
Solen har kommit hem
Ändå lämnar jag den
För stor längtan efter dig min vän
Ska du nånsin komma igen

Var och varannan underbar dag
Påminner något mig om dig
Som när en solkatt finner mig
Någon med dina bländande behag

Kroppens språk som rör mig
Det ljuva leendet i ett ögonblänk
Jag har så lätt att se dig

*


Efter vandringen vilar vi
vid vatten
med armarna kring ygdrasil
uppvaktar ett fång förgätmigej
och delar en kajas
nyfikenhet




Fri vers av claes fredelius
Läst 133 gånger
Publicerad 2012-02-15 09:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius