Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...... STRANDENS SVALL ......

 

 

 

Böljeskum på stranden

 

som smeker ömt din hud

 

jag ristar ord i sanden

 

om Kärlek och om Gud

 

 

 

Skymningen den faller

 

med luft så ren o klar

 

dagens sista daller

 

i ditt öga längtar kvar

 

 

 

Vi är ändå varann så nära

 

att jag hör ditt hjärta slå

 

så obegripligt kära

 

att vi upphört att vara två

 

 

 

När solen glömmer sig i havet

 

o släcker denna dag

 

öppnar du din gömda blomma

 

med vallmons röda drag

 

 

 

Jag tar emot din bävande gåva

 

med kyssar och med smek

 

o hör mitt hjärta lova

 

att här finns inte rum för svek

 

 

 

Stjärnorna lyser tysta

 

o ler med ljuset milt

 

mot kroppar som blir kyssta

 

av åtrå som flammar vilt

 

 

 

Men mitt i det famnande vilda

 

finns en ömhet så sanslös stor

 

att tårar som faller är milda

 

i en lycka så gränslös stor

 

 

 

När hettan falnat till värme

 

under nattens sotiga chimär

 

kan vi ej komma varandra närmre

 

än vi redan på stranden är

 

 

 

 

Inte förrän den yttersta dagen

 

när vi vaknar ur vår dvala stor

 

o klättrar på himlastagen

 

dit upp där vår Fader bor

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 325 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-15 01:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sinnligt och vackert!
2012-02-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Svallande ord
rinner gott och
texten är gjord
kärleken har tagits
ombord allt landat
i en så god jord!
2012-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge