Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÄNKEN 5(samling)

Situation Stockholm

"Hunger är stort och hat/Men vi hatar så smått kamrat/Vi tänker på ostron och kalvfilé/Och detta att översta våningen se/Skedar och silverfat/Vi hatar så smått kamrat"(Nils Ferlin)

Kring Situation Stockholms tvåvåningskontor
Mullvadengatan Stockholm Södermalm
Där idag så många framgångsrika bor
Tränas nu en och annan julpsalm

Här konsumeras numera mycket hemkört
Lina kommer med lådan full
Gamla Söder är rivet och bortkört
Långt utanför varje tull

På helgen strömmar förortsungarna hit
Farbror Blå får mycket att göra
Bostadsrätterna här gödslas med en kredit
som nästa finanskris kan förstöra

Bubblan är skörare än en luftballong
Men även i år blev det en rekordjul
Med glitter och ljus och nubbesång
Och en jävla massa strul




Fri vers av claes fredelius
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-15 11:03



Bookmark and Share


  Stefan Viljehammar
Jag gillar din Bänken följetång.
Gillar den mycket.
2012-02-15
  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius