Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÄNKEN 7(samling)

Före Olof Palmes död (efter Ferlins "På Ahrendorfs tid")

Före Olof Palmes död
då var himmelen röd
Folk börja sluta att böna och be
Det var aktion och debatt
och blev man haffad en natt
var det ingenting särskilt mé dé
Det gick hett till det kan jag lova
och maktens herrar fick svårt att sova
Inte frös vi och svalt
men revoltera mot allt
Det var ingenting särskilt mé dé

Sen blev tillvaron hård
I både skola och vård
På MacDonalds och Opracafé
Folk fick sånt besvär
med att göra karriär
Kan ni se något särskilt mé dé
Nej sextiåtta kunde man andas
och med A-lag och dårfinkar blandas
Man var dum i sin trut
Och slogs med var snut
Det var ingenting särskilt mé dé

Det var yviga år
Men med slätstruket hår
gjorde börsnissarna ny entré
Annan blev mångas kör
Prisa var direktör
Kan ni se något särskilt mé dé
Folk köpte aktier och blev så privata
och klart mindre kavata
Nu vart tillvaron trist
för en sann kommunist
Jag ser ingenting särskilt mé dé

Men man lever och lär
Med den själ som man bär
Och så händer det nåt ett tu tre
Datan rasar ihop
Folk går ihop för nåt stort
Och det är något särskilt mé dé
Rop på medborgarlöner de skalla
och EU:s gubbar från podierna falla
Ja du gör ju ditt val
Om än förvirrad och skral
Och det kan bli något särskilt mé dé




Fri vers av claes fredelius
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-18 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius