Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lätt som en vind

Gråa dagar av regn, ihålliga moln som ekar av tomhet, havsvindar som blåst klart, och tagit saltstänken med sig.

Det enda som finns kvar är en trasig dröm, som är på väg ner i avgrunden. Likt fallande glas krossas den totalt. Snart går det inte att se klart, för du har just lämnat mig. Och jag måste förändra någonting.

Ängarna som var fyllda av liv, är nu bara en betongparkering av rostiga bilar. Jag vaknade upp och trodde jag höll om dig. Istället var det en illusion. Det gör ont att jaga skuggorna på vägarna.

När jag går genom rummen hör jag rösterna från förr. Vardagliga konversationer om allt det där enkla och trivila, som nu skulle vara livsviktigt. Men jag tog väl det lätt som en vind då.




Fri vers av April skies
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-18 15:20



Bookmark and Share


    Nattfly
Känner igen mig i känslan.
För mig är den första strofen överflödig, svårt att förklara varför, jag är ny på det här!

"Det enda som finns kvar är en trasig dröm,
som är på väg ner i avgrunden."
Sätter en tydligare bild och starkare känsla hos mig.

Några små stavfel.
Ända ska stavas med e.
och här skulle jag gissa att det ska stå förändra:
"Och jag måste förändrar någonting."
2012-02-18
  > Nästa text
< Föregående

April skies
April skies